tirsdag 18. august 2009

Candyland og Kiwi-huset!

(Candyland)
Etter en mektig mandag, var det klart for en ny dag med store muligheter. Nå hadde vi byttet på kjørejobben, og skulle nå prøve min bil på veiene. Etter litt kartlesning kom vi oss ganske lett opp til Hamilton og Candyland. Vi hadde beregnet 1 time og 15 minutter på kjøreturen, som varte til slutt 1 time og 45 minutter. Altså, et kvarter for sein til omvisningen på fabrikken og muligheten til å lage vår egen "lolly". Likevell fikk vi se oss godt om på butikken der, og vi handlet ikke så aller verst så mye godterier. Fabrikken ligger litt avsides til så det så ut til at dama bak kassen hadde en aldri så liten kjedelig stund på jobb.

Vi kastet oss i bilen igjen, hvor vår 100dede cola lå å ventet på oss, for å kjøre ned til Or....oto...Otorohanga, hvor vi skulle besøke Kiwihuset. Etter litt "rundt-og-rundt" i Otorohanga fant vi endelig fram til det forholdsvis godt synelige Kiwi-huset. Kiwi er, for å presisere, ikke frukten, men et dyr. Nærmere bestemt nasjonalfuglen/dyret på NZ. Grunnen til at jeg ikke klarer å bestemme meg om det er et dyr eller en fugl, er fordi den har nepp, to bein, PELS og ingen vinge eller stjert. Ganske søt, men faktisk nesten utdødd. Den største Kiwien vi fikk se(fikk ikke lov til å ta bilder) var faktisk 2,5 kg, og ikke så stor etter standaren. Vi var der i rolige omgivelser så dama spurte om vi ville se på at de ble matet, og at de vekte ettermiddags-skift-dyrene opp. Kiwifuglene er sovedyr, så de sover 20 timer hver dag. En side av huset er for formiddagen, som er åpent i ca 4 timer, og andre siden er for ettermiddagen, som også har samme åpningstid.

Vi hadde tenkt å besøke Glow-warm caves etter vi hadde vært i Kiwi-huset, men selvfølgelig ble vi for sent ute til den siste hele omvisningen. Glow-warm caves sier seg i grunnen selv hva det er. Huler, besøkt i båt, som er kjempevarme av lava og andre smarte ting. Sikkert ganske safe å være inni der, når de arrangerer turer.

Turen tilbake til Putaruru å Anne Lines Recidence gikk glatt. Å holde 100kmt, som fartsgrensen, tilsier på alle slags strekninger er ganske krevende for bilen min på 1,3 liter, men jaggu klarte den seg greit. Må si at den var over 101 i 1 minutt til sammen. Gøy!

Vi gikk en runde rundt i hagen deres og fikk se masse forskjellige kule fugler. New Zealand falk, masse ender og papegøyer. På bildet er en and med hvitt hode, tror faktisk den heter "white headed duck". Glupt valg, man ser iallefall hvilken and det er om du blir bedt om å lete etter en.

Slenger med et bilde av slottet/herskapshuset til Anne Line. Kjempesøtt! tipper det er 10-12 kvadrat. Ikke forstår jeg at når de på NZ skal bygge et hus til en trainee, at de ikke kan plusse på et par kvadratmeter til, bare for å slippe å gå ut for å skifte mening. Ikke har hun internett eller telefondekning der heller.

4 kommentarer:

  1. Flotte bilder og tekster Hanne:-).



    Odd-Arve

    SvarSlett
  2. Takk, Odd-Arve:D Ska pass godt på din kjære, selv om ho absolutt ska dra me mæ oppi all slags strikk-hopping å sånn!
    hohoho!

    SvarSlett
  3. hehehe:-)..bra du jør d,hu har godt av å bli dratt med på diverse ting:-).æ kjæm t n-z i januar,regne med du kansje e i området der da å så det går an å finnj på nå ilag all 3:-).

    SvarSlett
  4. D må gå an!:D Ska dra dæ me på d mest ekstreme NZ kan tilby! Juhu!! tippe d e varmen i januar...

    SvarSlett

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)