mandag 22. mars 2010

Reiseanbefalinger!

Steder du MÅ besøke om du reiser rundt i New Zealand.
(må skrive dette før jeg drar hjem og får tilbakelengsel til dette fantastiske landet)

North Island
-Tauranga, Mount Maunganui.
Den perfekte ferieplass. Bysentrumen helt ute på halvøya, omgitt av helt utrolige flotte strender, turmuligheter med fantastisk utsikt, shopping, barer, resturanter og trivelige folk.

-Rotorua
Kåret til New Zealands reneste by 7 av 8 år. Dette er vulkan-sentrumen av NZ, det stinker svovel og geysirer og varmekilder sender stim opp fra grunnen hvor du går.

-Tongariro crossing
Eneste av stedene jeg skriver om som jeg ikke har vært selv. Ringenes Herre-eventyr, nydelig natur. En fin fjelltur på rundt 6-7 timer.

-Mount Ruapehu
Aktiv vulkan. Utrolig flott å se den der den står. Typisk vulkanform, stiger rett opp fra bakken, 2700 meter høy.

-Gisborne, Tolaga Bay og East Pacific Highway
Østsiden av nordøya. Flott kyst å kjøre langsmed, selv om veiene er ganske irriterende. Besøk East Cape, som er verdens østligste pungt. Gisborne er den byen i verden som ser en ny dag først, og er plassen av NZ som ble oppdaget først av Captain Cook.

-Paihia og 90mile beach
Northland på Nordøya er fantastisk. Paihia er som en liten gresk ferieby. Paihia ligger i Bay of Islands, og er omgitt av hele 125 øyer. Dette gjør denne bukta utrolig flott.
90mile beach er stranda på nesten 16 mil, her kan man kjøre sin egen bil, leie offroader, sandbording og endeløst på endeløst med sandstrand.

-Wellington
For Ringenes Herre-interesserte. Ta en guidet tur rundt i Isengard og andre rare plasser som er filmet.


South Island

-Ferry Crossing
Ikke ta fly ned, ta ferga som går fra Wellington til Picton. Utrlolig fin utsikt. Hvaler, delfiner og utrolig seneario.

-Dunedin
Besøk Speight's Brewery (Ølbryggeri), der får du omvisning i ølbrygging, og GRATIS ØL-SMAKING. Drikk så mye øl du vil! Tap selv! Ta turen til Speight's resturant etterpå.
Baldwin Street, verdens bratteste gate ligger i Dunedin. Du får diplom når du har nådd toppen, enten løpende, gående, kjørende, syklende, på skateboard og andre rare ting. Gata er så bratt at de har laget trapp opp hele gangfeltet.

-Christchurch
Antarktisk senter, opplev en "ekte" sør-polvinter, se Roald Amundsen, pingviner og annet kult.
Christchurch er en av verdens største "hagebyer". Omtrent 35% av byen er plantet hage og parker. Den største parken på omtrent 800 hektar.

-Mt. Cook
Dette er besøksprioritet nr 1! Jeg har aldri vært på et så utrolig nydelig sted i hele mitt liv. Helt sant!

-Milford Sound
En vakrere fjord finner du bare i norge. 2000metersfjell stikkende rett opp fra fjorden. Krystalklart hav med delfiner svømmende rundt båten. Fosser på langt over 150 meter, store huler, lekende seler og masse annet. Ta evt fjellturen fra Milford Sound over til Queenstown.

-Queenstown
Action- og adrenalinsby! Nydelig alpinby, med masse bungy-muligheter, speed-båt, fallskjerm, rideturer, verdens største sving-huske, og alpinanlegg. Hele byen er laget i skifer ser det ut som!

-Canterbury plains
Flat platå på omtrent 200000kvm med dyr, korn og andre farm-greier som vi interesserer oss for. Blandt annet NZ's største ku-herd på 10 000 kyr som melkes hver dag for Cadbury Sjokoladefabrikk.

Jeg skulle blitt reiseguide...
Jeg skriver dette fordi jeg skal huske å si til folk som skal til NZ, hvor de MÅ dra. Så altså, skal du til NZ, ikke dra hjem før du har sett midt 90% av det jeg anbefaler. Det er så mye mer jeg skulle skrevet, så mange småplasser som er nydelige!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)