torsdag 11. mars 2010

Christchurch - Mt. Cook - Dunedin - Te Anua

Vet ikke helt om det foelses lenge siden jeg har skrevet blogg, men etter aa ha sett hvor mange plasser vi har vaert innom siden da, saa er det kanskje en stund.

Christchurch- Mt. Cook
Turen fra Christchurch og opp til The Southern Alps skulle vaere den lengste bussturen paa denne turen, og vi grudde oss egentlig litt. Maatte moete opp til bussavgang 0800, og regnet med aa vaere framme i halv 6 tia paa ettermiddage, medregnet stopp paa tilsammen 1,5-2 timer.
Vi kjoerte foerst 3 timer paa rettstrekk, flatt land, og til oss bonders store glede - med masse stooore maskiner, vanningsanlegg, rundballer og andre ting som interesserer halvvoksne gutter med ku-bakgrunn. Jorder paa jorder strakte seg ut i rundt 20-25 mil foer vi plutselig fikk se fjellene som reiste seg rett opp fra intet. Etterhver som vi kom oppover, fikk se snoen paa toppene, krystallklare, knallblaae innsjoer, knallsol, ingen skyer forsto vi at dette maatte vaere den flotteste plassen paa jord etter norge (saa klart).

Vi kom paa motellet vaart ved foten av Mt. Cook. En flottere utsikt har jeg aldri sett. Fjellene sto opp rundt oss, der hvor vi bodde paa en flat plate midt i mellom alt sammen. Om noen er interessert, google bilder fra fjellet og se selv.

Dunedin
Dagen etter tok vi bussen fatt igjen, og kjoerte ned til Dunedin. DEt var skyfritt og flott naar vi kjoerte fra fjellene, men straks litt lengre nede ble det taake. Litt idiotisk, ettersom vi skulle kjoere forbi Mordor og diverse andre Ringenes Herre-naturgreier. Heldigvis spilte de film for oss, saa turen ble ikke fullt saa kjedlig.
I Dunedin skulle vi vaere i to netter, og vi skulle besoeke SPEIGHT'S bryggeriet. Beer!
Skal skrive mer om det senere, kjedlig aa skrive uten aa faa legge ut bilder. VI besoekte ogsaa Cadbury-fabrikken, som er en sjokoladefabrikk. Fyll og tull og fanteri i Dunedin, foer vi i morges dro ned til Intercavergil og Bluff, som er NZ soerligste pungt og by. Lunsj og gruppebilde foer vi sov oss opp til der vi er naa, Te Anua.

I morgen drar vi opp videre til Milford og skal overnatte i baat i Fiordland.

Jippi! Har det superbra her nede, selv om feriebudsjettet gaar overraskende fort unna i oel og litt smaasuvernirer.

Da skal jeg gaa aa lage mat, det er nemmelig min tur i dag. Kanskje jeg er saa lur at jeg kvalifiserer meg til "dick of the day"-t-sjorta i morgen. Man vet aldri!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)