torsdag 10. desember 2009

Varme dager!

I dag har vi hatt den varmeste dagen hittil! 32 grader når vi startet melking kl 3, og stakkar kua, som må gå 3-5 km uten å aknskje ikke drikke vann rett før. Så skal de stå i rundt 1-3,5 time tett i tett i tett med 585 andre kyr i solsteika, for å så gå tilbake langt og langt til paddocen sin.
Jeg valgte bare forkle i dag, og så ikke ut oppover hendene etter melking. Bruker egentlig regnbukse og "sleeves", som er slags regnarmer vi har oppover armene. Det er nok av drit og piss og faenskap når vi melker, så greit å slippe å skure hele kroppen hver dag. Det måtte riktignok til i dag.

Begynner å se positivt på å begynne med melking hver 16. time etter jul, da blir det bedre for kyrne å. Mange lurer på hvorfor man gjør det slik, og om det er lønnsomt. Argumentene Gordon (vertsfar) kom med i dag overbeviste meg. Det er ikke lønnsomt å bare ha 1-1,5 melking hver dag pengemessig, men for kyrne er det mye bedre. De slipper å stå hver jævla dag i mange timer tett i tett i varmeste tiden på dagen, de slipper å gå mange kilometer 2 ganger fram og tilbake fra melking hver dag, og da blir det mindre stress. Vi har tross alt nesten 600 dyr, og å bli stresset opp av motorsykkel, tuting, hund og "HA DERE INN" og "HA DERE UT" så ofte.
Mye bedre for kua vår!

Ellers går alt bra, har fremderles blå og opphovnet legger, skal til legen etter helga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)