fredag 18. desember 2009

Bilderas!


Endelig kommet til Auckland! Greenday konsert ikveld, men tenkte å legge inn litt bilder først. Mulig jeg bare rekker et par stk før vi må dra (AnneLine maser), men kommer evt flere i morgen.

1Shedet hvor vi jobber, uten ku i. 50 melkemaskiner.

2Neste bilde der Åsa som kjører den kule Claas-traktoren vår. Vi lesser PK (noe slags kufor, marit vet sikkert hva...)

3Åsa beila kjøringa litt med 4hjulingen. Svenser bruker bremser isteden for gass, og glemmer å koble inn 4hjulsdrifen. Når jeg ropte "GI GASS!", så var jo ikke det det samme på svensk.

4Melketanken vår. Den rommer 21 000 liter melk, som tømmes hver dag. Når kyrne melker som mest (tiden etter kalving) sender vi omlag 14 000 liter hver dag. Det er to melkinger, altså hver ku melker over 10 liter pr. melking.
Ettersom det er et lite halvår siden kalvingen, og vi har gått over til melking hver 16.time, melkes det mindre, og kanskje vi kan gå ned på melkehenting annenhver dag. (vi må under 10 000 liter pr dag for å få til det, logisk tenkning)


6Shedet med kyr i. Det er ikke vegger, som ikke er heldig verken midt på vinteren eller midt på sommern.



3 kommentarer:

  1. så morsomt med bilder!!:D jeg vet ikke hva pk er..:) ei god melkeku i Norge melker nesten det dobbelte;) (men så har vi jo ikke så mange her til lands at man trenger en tank på den størrelsen...:p) snart er det jul Hanne;)

    SvarSlett
  2. Jepp, de melker ikke så mye her, åsså er melka nesten halvparten av det fett og proteiner som er i norge!
    Snart jul?? hørte rykter om at det var lille julaften i dag og.... makan!

    SvarSlett

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)