tirsdag 9. februar 2010

Wai-o-Tapu

Har kommet til motellet vårt i Rotorua. På tur opp hit fra Reporoa besøkte vi Wai-o-Tapu, et vulkanområde.
En grønn innsjølignende bobblende svovel"basseng"-ting. Vet jo aldri hva man skal kalle sånnt. Wai-o-tapu er verdens mest fargerike vulkanske områder, og stinker utedo. Svovel, bobblende, kokende gjørme, kokende vann, kokende elv/bekk og gul innsjøstrand som det ikke er anbefalt å bade ved.
Her er en av de større vulkaninnsjøene. Siste utbrudd (mer enn bare bobbling) var i 2002, hvor den dekte et par kilometer omkrets med illeluktende svovelvann, gjørme, aske og små steiner. Fine stier var lagt opp rundt området, med mange skilt som advarte mot å forlate stien. Ingen skillt om at man DØR om man hopper uti den 300 grader celsius varme gropa.


Har også vært å sjett litt på farmen jeg bor på. Her er et bilde av Blue i aksjon. Dette er fra før mamma og pappa kom. Jeg flytta kalver,og en kalv snudde plutselig og var på full fart ned veien. Før jeg hadde oppfatta hva som hadde skjedd, var Blue på plass. Bare flaks at jeg fikk knipsa et bilde av det, han ordner biffen som regel uten beskjed fra meg.

I kveld skal vi på Maori-show. Middag og framvisning hele kvelden. I morgen går turen til Saue-show og Cat-museum for gutta sin del.

3 kommentarer:

  1. Hei
    Jeg kom over bloggen din tilfeldig. Flott!
    ...Men har et spørsmål. Skal sende en pakke med noe sjokolade/godteri til New Zealand. Har du fått noen hjemme i Norge til å gjøre det samme til deg?
    Har du noe kunnskap om dette?
    På forhånd takk!
    Kristoffer G

    SvarSlett
  2. Hei Kristoffer!
    Har fått både sjokolade og mat fra norge sendt nedover med posten. De er nok happy til å sende det igjennom tollen så lenge alt er forseglet og ser ut fra å komme rett fra butikken. Som kjent så har de ikke fenomenet surt, sterkt eller salt godteri her, så de er nok vant til at det kommer litt snacks inn i landet. Alt av pakket vare skal gå godt, brunost har også gått bra! :) Litt kunnskap om det, når jeg er avhengig av tyrskisk pepper, melkesjokolade OG har jobba i posten :)

    Tusen takk for ros!
    Hanne.

    SvarSlett
  3. hei, vi er to jenter som skal ha et foredrag om new zealands vulkanskeomeråder. har du noen tips? ps. vi skal være gaider;)
    Kan du hjelpe oss?
    hilsen martine og catharina;)

    SvarSlett

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)