onsdag 20. januar 2010

mat...

Ensformige dager som aldri er like. Når vi melker ku på ulike tidspungt hele tiden, går døgnet i snurr, arbeidet må gjøres dobbelt den ene dagen, og er travel på den andre dagen. Tidlige morgener (03:30), jobbing midt på dagen, og melking sent på kveld samme dag, for å så stå opp for å ta unna arbeidsoppgavene klokka 09:00 og melking kl 12.00. Vi sitter stort sett enten på traktoren, motorsykkelen eller firhjulingen hele dagen når vi ikke melker. Går ikke en meter mer enn nødvendig her.

Gordon og familien har vært borte siden vi kom hjem på lørdagskvelden. De er oppe på en øy nord for Auckland, uten dekning og internett. Åsa og jeg er sjef, hun må lære meg opp litt, ettersom jeg skal være helt alene på gården når hun og Gordon har ferie samtidig i noen dager. Det er alltid litt action som skjer når storsjefen er borte. Feks at kua hadde fått opp grinda på paddocken sin selv, og 400 søte små sto på plena til Jackie, spiste PK av skuffla på traktoren, terga grisene, spiste muggent høy, sto inni låven som det er STRENGT FORBUDT å være inn i, et vindkast kan rive den ned, og sist men ikke mist, opp langt veien, inne på sagbruket og på plena hos naboen. Innimellom takker jeg meg lykkelig for at vi har så god hjelp fra Blue, hunden vi bruker til å gjete ku. Ellers starter vi igang pencilin- og antibiotikakur på kyr, setter sprøyter, kjører bort døde dyr, ringer dyrlegen, ser til kalvene, sveiser ødelagte vogner, mekker pungterte dekk og krangler med en traktor som er tom for strøm.

Har sykt mye mer ansvar og arbeidsoppgaver her enn på forrige gården. Fikk ikke røre traktoren med ildtang, ikke fylle bensin på plenklipperen, og iallefall ikke klippe plen med den!

Ettersom Jackie er borte, slipper vi maten hun serverer. Ikke at den er så ille, men det er meget lite, feilposjonert, ingen saus, krydder eller smak. Jeg og Åsa laget Kjøttfarsbullar i går, nesten som kjøttkaker, bortsett fra at kjøttdeigen her smaker 50% ingenting, og resten tilsetningsmiddler og e-stoffer. Hun har også fått et dødsfall i familien i england, hvor hun kommer fra, så hun reiste dit for 2 uker. Tviler på at Gordons mat er bedre, men det er lov å håpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk og skriv navn på hvem som kommenterer=)